5. kolo – jesen 2019

Nakon 5. kola Poslovne lige 6+1, jedine dve ekipe sa svim pobedama su Sport Vision, koji je postao lider na tabeli i ekipa Eurobanke. Ekipa Air Srbije je visoko uzletela i pravom goleadom nanela visok poraz ekipi Mercator S sa 11:0.

Neizvesne i odlične utakmice su viđene na terenu u duelima Sport Vision – Raiffeisen bank, kao i NIS G Drive i tim Unije banaka. Nakon poraza u prvom kolu, ekipa Unije banaka je ostvarila veliku pobedu odličnom igrom nad uvek favorizovanim timom Nis-a, ali senku na pobedu i odličnu utakmicu je bacila nesrećna i velika povreda igrača Nis-a Vanje Gačića, koji će zbog preloma noge duže vreme biti odsutan sa sportskih terena.

Ovim putem izražavamo veliko žaljenje i Vanji želimo brz i uspešan oporavak!

U ostalim utakmicama ekipa Generalija nakon 4 uzastopne pobede je doživela prvi poraz i to od ekipe Kuehne+Nagel koja je nakon 3 poraza uspela da upiše prvu pobedu.

Ekipa Ikee je pretila da napravi iznenađenje, tako što je protiv šampiona Eko Grocke na poluvremenu vodila 3:2, ali da na kraju ne bi bilo iznenađenja u drugom poluvremenu se tresla samo mreža Ikee i rezultat je završen 5:3 u korist Eko Grocke.

Tim Dexy Co. je kao Lego kockice slagao svoje napade sve do visoke pobede od 7:2 nad ekipom iz Hilton hotela.

Čini se, da se nove ekipe još uvek snalaze i privikavaju na veliki teren i format lige 6+1, ali da prikazanom igrom iz kola u kolo, kvalitet njihove igra se podiže i čime nagoveštavaju da nikome neće biti lak protivnik.